W/S Entertainment
Voor een echt gezellig feestje...

Willem Barth

De charmante Willem Barth wordt op 22 februari in Doetinchem geboren en heeft meteen een liefde voor muziek. Willem komt uit een ondernemingsgezin en gaat jong van school af om  op zijn 16e de zaak van zijn vader in Duitsland uit te breiden. Slim is Willem ook, hij leert vloeiend Duits te spreken  en verdubbeld de omvang van zijn vaders bedrijf.

Willem Barth muziek

Willem wordt ingezet als koorstem bij een studio-opname en ontmoet daar John Spencer. Noodgedwongen zingt Willem de plaat in, omdat het koor niet op komt dagen. Per toeval rolt hij dus in de muziekbusiness. John Spencer merkt op dat Willem het nummer soepel en zonder problemen inzingt en hij valt meteen in de smaak, in het bijzonder bij de dames. Willem krijgt de smaak te pakken en gaat zijn eigennummers opnemen.

Aan alle mooi meiden. Hij blijkt ook hierin goed te zijn en in de smaak te vallen met nummers als "Ik Wil Niet Weten Hoe Het Is", "Eenzaam En Alleen".  "Wachten Op Jou" werd zijn eerste top 100 notering. Zijn succes resulteert in een duet met Corry Konings. Zijn eerste echte landelijke hit was “Aan Alle Mooie Meiden”, een ode aan de vrouw. Willem is erg perfectionistisch en wil dat alles goed verloopt, dit verwacht hij ook van de mensen die om hem heen werken. Wie weet verklaart dit Willem zijn succes in alle dingen die hij aanpakt. Dromen heeft Willem zeker ook: “Het zou te gek zijn om met Pamela Anderson in een rode Ferrari de A2 te kunnen afrijden.” Het liefst zou hij dit vandaag nog doen.

Album 'Gevoel van liefde'

Op het album staan zowel vrolijke meezingers zoals de uptempo hits Ik Wil Een Beetje Dit en Als Ik ’T Doe, maar ook meer ingetogen volkse, naar levenslied neigende nummers, zoals Is Er Een Ander, het fraaie Uit Jouw Mond en het sfeervolle Gevoel van Liefde.

“Ik zoek de verbreding op, zodat de fans van liedjes als Aan Alle Mooie Meiden en Bella Bella Signorina iets van hun gading kunnen vinden, maar dat ik er ook andere liefhebbers van Nederlandstalig repertoire mee kan aanspreken.” Om die verbreding te vinden is Willem Barth de samenwerking aangegaan met producersteam Emile Hartkamp en Norus Padidar, dat eerder werkte met onder meer Jannes, Peter Beense en Grad Damen. In hun Goldstar studio kwam het gros van het album tot stand. “Emile en Norus zijn mannen met hart voor muziek, die precies weten wat wel of niet werkt voor een bepaalde artiest. Ik heb altijd al met hen willen werken.” De samenwerking was enorm vruchtbaar.

Het gebruik van live muzikanten tijdens de opnames geeft het eindresultaat van het album Gevoel Van Liefde een extra laag mee. “Tijdens de opnames steeg ik boven mezelf uit”, aldus Barth. “Ik ben daarbij tot het uiterste gegaan. Vond iedereen een opname mooi, maar voelde ik dat het beter kon, dan wilde ik het nogmaals doen. Net zo lang tot ik echt het allerbeste resultaat dat ik in me had bereikt had. Zo ben ik nu eenmaal, zo’n opname gaat tot in de eeuwigheid mee. Dan moet ‘ie ook helemaal perfect zijn.”

Barth is blij met de vijftien tracks op het album en kan niet wachten om er de bühne mee op te gaan. “De liedjes voelen allemaal enorm goed aan, ik kan er echt iets mee in het land. Ik ben enorm dankbaar dat ik zowel door mijn nieuwe platenmaatschappij als door Emile en Norus muzikaal erg vrij gelaten ben. Ik mocht me enorm met de repertoirekeuze bemoeien en ben zelf met flink wat ideeën gekomen. Gevoel Van Liefde is daardoor een album geworden waar ik van begin tot eind trots op ben. Een album dat helemaal bij me past en ‘het Willem Barth’ geluid enorm ontwikkelt. Al mijn albums hebben me tot nu toe steeds een stapje verder gebracht. Met Gevoel Van Liefde heb ik het idee dat ik geen stapje, maar een enorme stap maak.”